top of page

איך לריב

ברוכים הבאים להדרכה המקוצרת למריבות איכותיות, או, כמו שאני בדרך כלל קוראת לזה: איך לריב ולצאת מזה בשלום.

שעוסקת הרבה בזוגיות אני רוצה לומר כאן ועכשיו – גם בזוגיות טובה יש מריבות. ולכן אם המריבות הן בלתי נמנעות, בואו לפחות נעשה את זה כמו שצריך.

מה זה בעצם אומר, לריב כמו שצריך? זה אומר שצריך לקבוע כללים, עשה ועל תעשה. ומתי קובעים את הכללים? נכון מאוד, לפני שהמריבה התרחשה. פיספסתם את המריבה הראשונה, השניה או העשירית? לא נורא. אפשר לקבוע כללים היום ולהתחיל לציית להם כבר במריבה הבאה.

אז מצאתם לכם זמן רגוע, בין מריבות, שאתם יכולים לדבר בו ולנסח את הכללים שלכם ל- איך לריב. אם לא תחליטו מראש איך לריב, ובעיקר – איך לא לריב, המריבה שלכם תעבור מהר מאוד ממה שהצית אותה למריבה שמתעסקת במי אמר מה ואיך.

אז איך לריב? הכי חשוב - לא באלימות. ממש לא ובשום פנים ואופן לא: לדחוף, להכות, לשבור, לקלל או להשתמש במילים פוגעניות. אתם רוצים להרגיש בטוחים בזוגיות שלכם, ואלימות, כל אלימות, מאיימת על הביטחון.

מה לגבי ווליום, העוצמה של המריבה - היכן הגבולות שלכם? לצעוק מותר? תחליטו מראש ותגיעו להסכמה והבנה.

שפה – זכרו שדברים שנאמרים על ידי בן זוג הם בעלי משמעות גבוהה, נטבעים בזיכרון וקשה להשתחרר מהם. מה מותר ומה אסור להגיד? תחליטו מראש.

זמן – מה הזמן המקסימאלי שאתם מוכנים לתת למריבה להימשך? שוב, תחליטו מראש. קובעים שאחרי X זמן הריב נגמר. כמה זמן זה X? לא יותר משעתיים שלוש, ואז בחזרה לשגרה. חוזרים לדבר אחד עם השני, אפילו אם זה טכני ומאולץ.

מרחב – מהו המרחב הזוגי של המריבה? אני מאוד ממליצה לא להכניס אנשים אחרים למריבות שלכם ולא לברוח מהן באמצע וללכת לישון במקום אחר. תחזיקו מעמד את השעתיים שלוש שקבעתם עד שהמריבה נגמרת.

עכשיו כשאתם יודעים את ה"איך", בואו נראה איך מתנהלת מריבה לדוגמא.

בשלב הראשון – מתפתחת מריבה, אתם רבים וכועסים, אבל לפי הכללים. אם אחד מאוד כועס והשני פחות מופעל רגשית, אז שאילת שאלות והקשבה עוזרת מאוד לפוגג את הכעס.

ואז מתנתקים לזמן מה, כל אחד עם הכעס של עצמו. שעה, שעתיים, שלוש. בשום אופן לא יומיים שלושה.

נגמר הזמן? חזרה לשגרה ודיבור שגרתי. תציעו קפה אחד לשני, תבחרו ביחד משהו לראות בטלויזיה. ביזנס אז יוז'ואל. לא חייבים פוצי מוצי אבל לדבר, לעבור הלאה. ואז, בדיוק כשחשבתם שהכל מאחוריכם, יש עוד משהו שצריך לעשות: ההתנצלות. פשוט אומרים סליחה, עוד באותו יום.. בלי יותר מידי מלל, בלי הסברים ובלי ליצור מועקה אצל הצד שמקבל את ההתנצלות. אני מתנצל, אני מצטער. אם בן הזוג עדיין כועס ולא סלח לכם, כדאי לשאול אותו מה נדרש כדי שיסלח. אם קשה לכם פנים אל פנים גם במייל או סמס זה בסדר, או פתק על הכרית. העיקר לעשות.

ואז מתפייסים בכל דרך שנראית לכם.

עכשיו, אני יודעת שזה לא מה שהייתם מצפים שימליצו לכם אבל אני אומרת - עזבו אתכם מחפירות. לא חייבים גם לדבר על הריב אחרי שהוא נגמר. כשאתם בתוך יחסים בריאים – יש הרבה חמלה, ויש יכולת להחלים ממריבות ולהשאיר אותן מאחור. חלק מהביטחון הזוגי נובע מהיכולת להכיל את הכעס של בן הזוג, גם כשהוא מופנה כלפינו.

להתראות בטיפ הבא.

תיוגים:

פוסטים מומלצים
פוסטים עדכניים
חיפוש לפי תגיות
מוזמנים לעקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
bottom of page