חברים
מה עושים אם החברות שלך לא אוהבות את החבר שלך. או החברים שלך לא אוהבים את החברה שלך?
מה עושים כאשר לחברים של בן או בת הזוג יש סגנון בילוי שונה מאוד מזה שאנחנו רגילים אליו?
איך מתמודדים עם "חבר'ה" מגובשים? או עם פער סוציואקונומי גדול ?
בפוסט הקודם דיברנו על המשפחות והמקום שלהן בזוגיות. והפעם אני רוצה להתייחס לעוד "אחרים משמעותיים" בכל זוגיות: החברים. החברים שלי, החברים שלך והחברים שלנו.
כאשר נכנס לחיינו אדם נוסף, מערכת יחסים חדשה, מערכות היחסים הקיימות עם החברים עשויות להשתנות.
יש זוגות ברי מזל, שבהם כולם מסתדרים מצויין עם כולם, אבל בהחלט לא תמיד זה כך.
למה זה קורה? תחשבו על שתי כוסות מים, שתיהן מלאות עד יותר מהחצי, ועכשיו מחליטים למזג אותן לכוס אחת. מה קורה? לא כל המים מצליחים להישאר בכוס וחלקם נשפכים החוצה. זה די דומה למה שקורה עם אנשים. שני בני אדם, עם חיים נפרדים כמעט מלאים נפגשים ומחליטים לחיות ביחד. חלק נשאר בחוץ. לפעמים זאת ספה, או תמונה, ולפעמים זה משהו שיותר קשה לוותר עליו. זוגיות מצריכה השקעה של זמן ומשאבים, שחלקם היו קודם מושקעות בחברים. ולכן כן, משלמים מחיר על זוגיות וחשוב להכיר בזה. חלק מהחברויות שלכם יפגעו. חלק מהחברים כבר לא יהיו קרובים.
כאשר לא מוכנים לשינוי הזה – מגיעות המריבות.
לכל זוג יש את תרבות המריבות שלו. יש כאלה שמנהלים מלחמת עולם מול בן או בת הזוג כדי להגן על החברים שלהם. יש כאלה שמכריזים על שביתת נשק זוגית ובינתיים אוספים מודיעין נגדי על החברים. ויש את אלה שעושים הסכם שלום קר עם החברים, שמפשיר בהדרגה עד למריבה הבאה.
כדי לעצור את ההתנהלות הזאת, חשוב שתהיו מוכנים לקבל על עצמכם שתי הגדרות:
הראשונה: שההעדפה הזוגית היא החזקה יותר. זוגיות first חברים after.
השניה: משפחה לא בוחרים, אבל חברים כן.
כמה כללי אצבע שיעזרו לכם בשיחה עם בן או בת הזוג שלכם:
קודם כל – ידידים של בת הזוג, וידידות של בן הזוג - אם יש כאן איום על האינטימיות או על תחושת הביטחון בזוכיות - צריך לשחרר. אמרנו שיש מחיר לזוגיות והתכוונו שצריך לשלם אותו. אבל זה שווה את זה.
שנית – חברים שלא מקבלים את הזוגיות, שמשמיעים הערות פוגעניות, שמחבלים בקשר שלכם – גם צריכים ללכת. ואני בטח לא צריכה להסביר למה.
שלישית – אם יש לו חבר מאוד קרוב או לה יש חברה שמאוד חשובה לה – תעשו מאמץ מיוחד.
אז מה נשאר? שני סוגים: חברים שמתאימים לזוגיות וחברים שאפשר להיפגש איתם בנפרד בלי לפגוע בקשר.
לא לכפות על בן הזוג חברים שהוא לא מתחבר אליהם. במקום - לאפשר את הבילוי בנפרד עם החברים. זה אמנם דורש הרבה פרגון אבל כאשר זה נעשה בצורה הדדית זה משתלם. כשאת יוצאת עם החברות לרקוד או לראות סרט, אתה יכול ללכת עם החברים לראות כדורגל. כשאתה יוצא לטיול שטח ואת יכולה לנסוע לבקר חברה רחוקה. אפילו תגדירו ערב קבוע, פעם בשבוע או שבועיים, שאתם יוצאים בנפרד עם חברים.
וכשמבלים בזוגות - מידי פעם צריך להתפשר. פעם אתה תתפשר ותבלה עם החברים שלה, ופעם את תתפשרי ותבלי עם החברים שלו.
הבונוס – עם הזמן תבחרו ביחד זוגות של חברים משותפים וזה ילך וייעשה הרבה יותר קל.
בינתיים, קבלו את העובדה שחברויות משתנות: האיכות שלהם, האינטנסיביות שלהם, צורות בילוי. זוגיות גורמת לטלטלה בחיים החברתיים ותהיה טרנספורמציה. זה לא רק אצלכם וזה לא אישי. להיעלב, להיפגע, לעשות רגשי – לא יקדם אתכם למקום בונה ביחסים.
מה כן? סבלנות, הקשבה, מתן מרחב. ובעיקר – תשומת לב ורגישות.
יש בינכם אהבה, נכון? תזכרו את זה.
להתראות בטיפ הבא.